Nutstuinconcerten

de Grote Kerk Live 2019

Nutstuinconcerten 2019 op de vrijdagen 26 juli en 2 en 9 augustus

Op drie vrijdagmiddagen in de zomer zullen vanuit de toren van de Grote kerk drie speciale beiaardconcerten worden gegeven door internationaal gerenommeerde beiaardiers. In de Nutstuin zijn de concerten prima te volgen, het stadsrumoer valt volledig weg. Bovendien is er gelegenheid om te zitten en een drankje te drinken.

De concerten beginnen om 15.00 uur en duren een uur.
Introductie vanaf een half uur voor aanvang van het concert.
Toegang gratis, consumpties verkrijgbaar.
Op 26 juli is er na afloop gelegenheid tot bezichtiging van het carillon.

PROGRAMMA'S

Vrijdag 26 juli, 15.00 uur: Gijsbert Kok (stadsbeiaardier van Den Haag)

Gijsbert Kok speelt een afwisselend programma met Nederlandse muziek uit de Gouden Eeuw, een sonate van Bach, een aria van de 19e eeuwse Haagse operacomponist Charles van der Does, bekende Amerikaanse songs en balletmuziek van Charles Gounod.

Na afloop mogelijkheid tot bezoek aan de toren en het carillon.

* * *

Vrijdag 2 augustus, 15.00 uur: Koen Cosaert (beiaardier van Kortrijk, Izegem, Harelbeke en Roeselaere, directeur van de Koninklijke Beiaardschool "Jef Denijn" in Mechelen, België en gastdocent aan de universiteit van Sint Petersburg)

Een programma met barokmuziek van Vlaamse, Duitse en Franse componisten, met o.a. klaviermuziek uit Vlaamse handschriften.

* * *

Vrijdag 9 augustus, 15.00 uur: Roy Kroezen (Centralia, Illinois, USA)

Roy Kroezen was beiaardier van Zwolle voordat hij in 2016 naar de Verenigde Staten emigreerde om fulltime beiaardier te worden van het carillon van Centralia (Illinois). Hij speelt een programma met werken van Wolfgang Amadeus Mozart, onder andere de pianosonate in A gr.t., KV 331 met de bekende Alla Turca.

* * *

De concerten zijn te beluisteren in de Nutstuin, ingang Jan Hendrikstraat (naast Ibishotel)

Toegang gratis

Grote Kerk 2016.jpg