DE GROTE KERK LIVE

Nutstuinconcerten 2018

op de vrijdagen 6, 13 en 20 juli

Op drie vrijdagmiddagen in de zomer worden vanuit de toren van de Grote kerk drie speciale concerten gegeven door gerenommeerde gastbeiaardiers. In de Nutstuin zijn de concerten prima te volgen, het stadsrumoer valt daara vrijwel volledig weg. Bovendien is er gelegenheid om te zitten en een drankje te drinken.

Kennismaken met de beiaarder vanaf 14:30 uur
Concert 15.00 - 16.00 uur

Toegang en programma gratis, consumpties verkrijgbaar.

PROGRAMMA'S - De Grote Kerk live

Vrijdag 6 juli: Henk Veldman (Middelstum, Raalte)

Het programma van Henk Veldman beslaat drie eeuwen. Hij begint bij enkele 17e eeuwse componisten en via Bach en romantische componisten als Fauré en Rachmaninov komt hij uit bij songs van Billy Joël en Carole King.

* * *

Vrijdag 13 juli: Ellen Dickinson (Yale University, Trinity College Hartford, USA)

Ellen Dickinson is niet alleen beiaardier van twee vooraanstaande Amerikaanse universiteiten, zij is ook een gerenommeerd pedagoog. Meer dan 20 studenten leidde ze op voor het vakexamen en velen van hen zijn inmiddels als beiaardier aan een of meer instrumenten verbonden. Een van haar voormalige studenten is Joey Brink, tegenwoordig beiaardier van de University of Chicago.

Ellen speelt een programma met werken van Amerikaanse componisten, een fantasie op Afro- American Spirituals en een aantal bekende songs uit musicals.

* * *

Vrijdag 20 juli: Carl van Eyndhoven (Mol (B) en Tilburg)

Carl van Eyndhoven is behalve beiaardier ook decaan van de faculteit Kunsten van de Kath. Universiteit Leuven. Hij doet onderzoek naar 19e eeuwse operatranscripties en hij zal dan ook enkele fantasieën spelen die gebaseerd zijn op opera's van Mozart, Meyerbeer en Donizetti. Verder staat zijn programma in het teken van zijn andere specialiteit: jazz en swing! Hij improviseert op songs van o.a. George Gershwin, Django Reinhardt en Fats Waller. Komt dat horen!

Grote Kerk 2016.jpg

Klik HIER voor een gedetailleerd programma overzicht